Terug naar de beginpagina - Home !
   
Telefoon : 035 694 39 66
Vanuit Belgi +31 35 694 39 66

start  |  aanbiedingen  |  nieuws  |  nieuwsbrief  |  FAQ  |  contact- en bedrijfsinformatie  |  algemene voorwaarden  |

Dometic CS52VS.Climadiff CV254X.Leggers Climadiff wijnklimaatkast.Dometic Sycamore.Caveduke Legend.Caveduke Regent.Leggers Dometic.Avintage AV205.
Hier bent u : start  > Climadiff wijnkasten


     

Climadiff wijnkasten

  

De juiste zorg voor uw wijn


Climadiff biedt no-nonsense wijnklimaatkasten en wijnbewaarkasten aan tegen een gunstige prijs per opgeslagen fles. Het leveringsprogramma van Climadiff wijnklimaatkasten en wijnbewaarkasten. Onderstaand maken wij u het verschil duidelijk.


Wijnklimaatkasten

Deze soort wijnkasten zijn ontworpen voor wijnliefhebbers en horecaondernemingen die elke wijn direct op hun ideale temperatuur willen kunnen serveren en daarnaast een beperkt aantal flessen op willen leggen voor de iets langere duur. Om dit mogelijk te maken zijn er meerdere temperatuurzones nodig. In een wijnklimaatkast is het onderin kouder dan bovenin. Hoe groot het temperatuurverschil is hangt af van; de hoogte en de vullingsgraad van de kast en de hoogte en stabiliteit van de omgevingstemperatuur. Een veel gebruikte temperatuurverdeling is circa 8C onderin de kast, geleidelijk aan oplopen naar 16C bovenin de kast. Desgewenst kunt u de kast iets kouder of warmer afstellen. Vanuit de diverse temperatuurzones kunnen de verschillende wijnsoorten op de gewenste temperatuur worden geserveerd. In het deel van de kast waar het 12C ( 2C) is, ergens in het midden van de kast, kunnen wijnen voor de iets langere duur worden opgelegd. Het model CAV3Z203 (een mengvorm tussen een klimaat- en een bewaarkast) beschikt naast een groot bewaarvak over een chambreervak (bovenin de kast) en een frappeervak (koelvak) helemaal onderin de kast. Deze uitvoering is dan ook uitermate geschikt voor wijnliefhebbers die prijsstellen op nt dat beetje meer functionaliteit. Met een Climadiff wijnklimaatkast beschikt u als het ware over een volwaardige wijnkelder en wijnserveerkast binnen handbereik.


Wijnbewaarkasten

Deze wijnkasten zijn speciaal ontworpen voor de chte wijnliefhebber, die zelf wijnen voor de lange duur op wil kunnen leggen teneinde een optimale rijping te bereiken. Om dit te kunnen bereiken moeten de ideale bewaaromstandigheden worden gecreerd, als ware de wijnkast een goede wijnkelder. Het voornaamste verschil met een klimaatkast is dat er in een bewaarkast slechts n temperatuurzone is te onderscheiden, waarin de ideale bewaartemperatuur van tussen de 10 en 14 graden heerst. U kunt met een Climadiff wijnbewaarkast hoe dan ook beschikken over een volwaardige wijnkelder, op minder dan een halve vierkante meter vloeroppervlakte.

Thermische stabiliteit
Voor de microprocessen die zich tijdens de ontwikkeling van een wijn voordoen is een stabiele temperatuur van groot belang. Zeer schadelijk zijn grote temperatuurschommelingen die zich binnen een korte tijdspanne voordoen in de wijn.

Luchtvochtigheid
Om te voorkomen dat de kurken uitdrogen, waardoor er alsgevolg van intreding van zuurstof oxidatie zou kunnen optreden, is een luchtvochtigheidsgraad van tenminste 50% aan te bevelen.

Luchtzuiverheid en ventilatie
De luchtkwaliteit dient in orde te zijn, er mogen geen vreemde geuren aanwezig zijn en de lucht mag niet stilstaan.

Bescherming tegen vibraties
De microprocessen die zich in de wijn voordoen zijn gevoelig voor trillingen.

Bescherming tegen UV-licht
UV-licht kan grote schade teweegbrengen in wijn, absolute duisternis is dan ook een vereiste. Een volle deur biedt volledige bescherming tegen UV-straling. Het glas in een wijnkast met glasdeur voorzien van een UV-filter dat circa 80% van de schadelijke straling tegenhoudt. Voor langdurige opslag is een volle deur dan ook sterk aan te bevelen.
Climadiff wijnkasten voldoen aan alle bovenstaande vereisten. Zij bieden een stabiele temperatuur van het juiste niveau. De luchtvochtigheidsgraad wordt op doeltreffende en eenvoudige wijze op niveau gehouden. Trillingen passief ondervangen, zo is de compressor verend opgehangen en zijn de kasten voorzien van houten leggers. Koolstoffiltering en ventilatieopeningen garanderen de juiste luchtkwaliteit.

Automatisch wintersysteem
Een aantal wijnkasten van Climadiff is voorzien van een volautomatisch wintersysteem. Dit verwarmingssysteem treedt in werking wanneer de omgevingstemperatuur daalt tot onder de temperatuur in de kast. Dankzij het wintersysteem kunt u de hiermee uitgeruste wijnkasten ook in onverwarmde (vorstvrije) ruimten plaatsen, uw wijn ligt hoe en waar dan ook veilig opgeborgen. Het verwarmingssysteem is niet in staat om gedurende de winter de temperatuurzones in een wijnklimaatkast te realiseren. Wanneer dit onwenselijk is dan dient u voor uw wijnklimaatkast een plek uit te kiezen in een verwarmd vertrek.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Wijnklimaatkast Climadiff CAVM130
 

Climadiff CAVM130

 

Soort

:

wijnklimaatkast

Capaciteit

:

130 flessen

Afmetingen in cm.

:

125 (h)/ 60 (b)/ 63 (d)

Multitemperatuur

:

6 - 12 tot 10 - 16C

Leggers

:

3 vaste

Energieverbruik

:

177 (kWh/jaar)

Wintersysteem

:

ja, automatisch

Prijs

:

999 (all in)

  

 

 

Bestellen >

 

Meer info >

  
 
Wijnklimaatkast Climadiff CAVM230
 

Climadiff CAVM234

 

Soort

:

wijnklimaatkast

Capaciteit

:

234 flessen

Afmetingen in cm.

:

156 (h)/ 70 (b)/ 67 (d)

Multitemperatuur

:

6 - 14 tot 10 - 18C

Leggers

:

4 1/2 vaste

Energieverbruik

:

216 (kWh/jaar)

Wintersysteem

:

ja, automatisch

Prijs

:

1.479 (all in)

  

 

 

Bestellen >

 

Meer info >

 
 
Wijnbewaarkast Climadiff-CAV3Z203
 

Climadiff CAV3Z203

 

Soort

:

wijnbewaarkast (3 zones)

Capaciteit

:

203 flessen

Afmetingen in cm.

:

156 (h)/ 70 (b)/ 67 (d)

Chambreervak 

:

20 flessen, 18 2C

Bewaarvak  160 flessen, 12 2C 
Frappeervak  20 flessen, 8 2C 

Leggers

:

4 + 1/2 vaste

Energieverbruik

:

216 (kWh/jaar)

Wintersysteem

:

ja, automatisch

Prijs

:

1.655 (all in)

  

 

 

Bestellen >

 

Meer info >


 
Wijnbewaarkast Climadiff CAVS294
 

Climadiff CAVS294

 

Soort

:

wijnbewaarkast

Capaciteit

:

294 flessen

Afmetingen in cm.

:

186 (h)/ 70 (b)/ 68 (d)

Monotemperatuur

:

12 2C

Leggers

:

4 vaste

Energieverbruik

:

266 (kWh/jaar)

Wintersysteem

:

ja, automatisch

Prijs

:

1.749 (all in)

  

 

 

Bestellen >

 

Meer info >

 
 
 
 
 
     
ConAc